Houtoogsten

Natuur- en milieuvriendelijke werkmanier

VCA- en VCA-vol-gecertificeerd personeel

Minimale uitstoot van CO2

Bent u op zoek naar een professional op het gebied van houtoogsten? Noest Bosbouw houdt zich al sinds 1979 bezig met bosonderhoud, natuurontwikkeling en alles daar omheen. Bij ons werken enkel professionals met hart voor natuur en bos. Duurzaam ondernemen staat dan ook hoog in het vaandel bij VOF Noest. Vooral bij houtoogsten is het erg belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Wij stellen ons dan ook continu de vraag in hoeverre wij hout kunnen oogsten, zonder dat het ten koste gaat van de natuur.

Voor vrijblijvend advies

Bel: 06 - 21 98 48 59

Waarom houtoogsten?

Houtoogsten is van cruciaal belang voor een bos, omdat hierdoor de bosopstand gezond blijft. Wanneer er hout wordt geoogst, krijgen andere toekomstbomen meer ruimte, licht en voedingsstoffen waardoor zij beter kunnen groeien. Duurzaamheid is erg belangrijk bij houtoogsten. Dit houdt in dat er zeker niet meer hout geoogst mag worden dan er groeit. In sommige gevallen gelden er uitzonderingen, zoals bij een dunningsachterstand. Met houtoogsten blijft een bos bestaan omdat er elke keer ruimte is voor verjonging hiervan.

 

Daarbij is hout een hernieuwbare grondstof en daardoor een duurzaam product. Het is een CO2-neutrale grondstof en er zal bij bijvoorbeeld verbranding nooit meer CO2 vrijkomen dan in het hout zat opgeslagen. Wanneer hout wordt toegepast in een product met een lange levensduur, kan het broeikaseffect zelfs worden afgeremd. Wanneer dit hout wordt geoogst, kan het verkocht worden door boseigenaren. Vervolgens kan er met deze opbrengst weer geïnvesteerd worden in duurzaam bosbeheer door Noest Bosbouw.

Onze werkwijze

Wij hebben een divers machinepark om op de meest duurzame en efficiënte manier ons werk uit te kunnen voeren. Wij garanderen een minimale structuurbederf. Onze machines zijn namelijk geselecteerd op biologisch afbreekbare olie, brandstofverbruik en het gewicht van de machine.

 

Wij bezitten over meerdere machines die wij inzetten bij houtoogsten. Zo hebben we een harvester, oftewel een zelfrijdende oogstmachine. Hiermee oogsten wij verantwoordelijk en met minimale nevenschade. De bodemstructuur wordt namelijk goed behouden met deze processor. Daarnaast zetten wij bij het houttransport onze uitrijmachines in. Hiermee kunnen we het geoogste hout van dunningspaden naar de verharde weg vervoeren. Wilt u meer weten over onze werkwijze en onze machines? Neem dan gerust contact met ons op.

Duurzaam houtoogsten door Noest Bosbouw

Firma Noest is gespecialiseerd in bosbouw, boomverzorging, natuurontwikkeling en landschapsbouw. Onze drijfveer is de liefde voor natuur en bos. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat we het ecosysteem niet op een negatieve manier verstoren. Dit doen wij door op de hoogte te blijven van bosontwikkeling.

 

Iedere professional binnen ons team heeft zijn eigen specialisatie en is BHV-gecertificeerd. U bent er dus van gegarandeerd dat we zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk aan het werk gaan. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen of zou u graag een demo willen inplannen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!