Het belang van boomverzorging

Bosbouw in Overijssel, voor behoud van het bos


Als natuurbeheerder in Overijssel zijn we dagelijks te vinden in de bossen. We beheren en beschermen met liefde dit prachtige stuk natuur. Wij zijn dan ook pas tevreden als het bos er goed bij ligt met gezonde bomen en struiken, goed onderhouden wandelpaden, stevige hekken en duidelijke borden voor de wandelaar. Zo kan iedereen blijven genieten van de prachtige bossen in Overijssel. Lees hier meer over ons werk in de bosbouw.

Boomverzorging voor vitale bomen en struiken 


Een van de hoofdtaken in de bosbouw is boomverzorging: welke struiken en bomen zijn toe aan snoeien, verzorgen of kappen? Bij Noest houden we ons al veertig jaar bezig met het onderhoud en verzorgen van bossen in het midden en noorden van Nederland. Bomen zijn onmisbaar in onze natuur. Ze bepalen voor een groot deel het landschap, loodsen ons door de seizoenen heen en zorgen met hun filterende werking voor een schone lucht. Ook al groeien bomen niet heel erg snel, toch is het nodig dat ze regelmatig gecontroleerd worden, zodat ze vitaal blijven en geen gevaar voor de omgeving vormen. Bij Noest doen we dat door met het blote oog te bekijken hoe de boom eruitziet en of we gebreken zien. Daarna volgt een boomtechnisch onderzoek met apparatuur en waarbij we zo nodig ook zelf in de boom klimmen. Al met al een uitdagend, maar prachtig karwei!

Eeuwenoude Overijsselse bossen

Ons familiebedrijf Noest bevindt zich in Stegeren, midden in het Overijsselse natuurgebied. Het behoud van de bossen en natuur in dit gebied is onze drijfveer en die van al onze medewerkers. Naast boomverzorging doen wij ook aan bos- en landschapsbouw[KS1] en kennen we het Overijsselse natuurgebied op ons duimpje. In dit gebied bevinden zich, zo is afgelopen jaar ontdekt, meer dan driehonderd bossen die al eeuwen oud zijn. Dat betekent veel natuurmonumenten die met de grootste zorg in stand gehouden moeten worden.

Natuur in Overijssel: een wandeling waard

Voor iedereen die houdt van een rijk en uitgebreid natuurlandschap zijn de Overijsselse bossen een aanrader. U vindt er kilometers goed onderhouden wandelpaden langs planten en bomen die op andere plekken in Nederland niet te vinden zijn. Met een beetje geluk ziet u zelfs dieren die in het bos leven en wonen.

Wilt u weten waar u de eeuwenoude bossen kunt vinden? Kijk dan op de Cultuurhistorische Waardenkaart voor de exacte locatie van een van de mooiste plekken van Nederland.


0
Feed